Al meer dan 100 groeizame artikelen op Ontwikkelingspunt.nl !

Op www.Ontwikkkelingspunt.nl vind je een toolbox voor trainers, coaches en managers. Elk artikel daagt je uit om je als trainer, coach of manager verder te ontwikkelen.Op www.Ontwikkkelingspunt.nl vind je een toolbox voor trainers, coaches en managers. Je vindt er inspiratie voor theorieën en werkvormen, praktische handvatten voor het gebruik van methodieken en tips voor het omgaan met lastige praktijksituaties. Daarnaast daagt elk artikel je uit om als trainer, coach of manager verder te ontwikkelen.
Vanaf september staan ruim 100 artikelen voor trainers op de site. Veel artikelen zijn ook groeizaam voor coaches en managers. Dit voorjaar wordt Ontwikkelingspunt uitgebreid met inspiratie voor coaches en managers.
In dit blog vind je een greep uit de artikelen:

De trainer/coach/manager als persoon: Herkennen van jouw tegenoverdracht
Ieder mens heeft behoefte aan aandacht, liefde, acceptatie, etc. Elke trainer, coach of manager vindt het fijn als deelnemers of medewerkers enthousiast naar huis gaan, en positieve feedback geven. De vraag is: hoe afhankelijk ben je ervan?
Je kunt jouw tegenoverdracht herkennen op alle zes de ontwikkelingsniveaus.
Lees hier meer.
Ontwikkelingspunt
Benoem een situatie waarin jij je gekwetst, boos of onzeker voelde door het gedrag van een deelnemer, coachee of medewerker. Reflecteer op wat er in jezelf gebeurde op de zes ontwikkelingsniveaus.

Theoretisch gereedschap: De magische en de dienende plek
Wanneer je als coach, trainer of teamcoach bewust omgaat met de plek van waaruit je de groep, coachee of het team begeleidt, wordt je begeleiding spannender voor jezelf en voor de ander, en wordt je impact groter. Binnen organisatieopstellingen van Hellinger wordt onderscheid gemaakt is drie type plekken.
Lees hier meer.
Ontwikkelingspunt
Beschrijf voor een training, coaching of teamtraining die je onlangs hebt gegeven je aangeboden, magische en dienende plek.

Methodiek: Motiverend omgaan met weerstand
Hoe krijg je een deelnemer, coachee of medewerker gemotiveerd om te leren? De grote valkuil van de trainer, coach of manager is om de ander te gaan overtuigen de noodzaak om te leren. Doorgaans wordt de weerstand daardoor alleen maar groter. Een aantal principes uit de motiverende gespreksvoering kunnen je hierbij helpen.
Lees hier meer.
Ontwikkelingspunt
Oefen jezelf tijdens je training, coaching of leidinggeven in reflectief luisteren: Wat is de kern van de boodschap van de deelnemer, coachee of medewerker ‘in de weerstand’?

Werkvorm: Niveaus in communicatie
Speelse werkvorm waarin deelnemers de vier niveaus van communicatie leren herkennen in de praktijk.
Lees hier meer.
Ontwikkelingspunt
Oefen jezelf als trainer, coach of manager in het herkennen van de communicatieniveaus in het hier-en-nu.

 

Meer weten over dit onderwerp?

We hebben regelmatig nieuwe blogs, nieuws en tips.

Volg ons op social media

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Relevante artikelen


Onderwerpen

    Praat mee

    Om SPAM op mijn blog te voorkomen dien je eerst onderstaande in te vullen voordat je kunt reageren. Hopelijk blijf je geïnspireerd om je reactie te plaatsen!